Banker's Review Online - Ευτυχία Κασελάκη, Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Μακροχρόνιας Aδειας «Sabbatical»

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Human Capital

Ευτυχία Κασελάκη, Τράπεζα Πειραιώς: Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Μακροχρόνιας Aδειας «Sabbatical»

13 Απριλίου 2011 | 11:37 Γράφει η Ευτυχία  Κασελάκη Topics: Human Resources Σχετικές Εταιρίες: ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Ευτυχία Κασελάκη, Τράπεζα Πειραιώς

Η Ευτυχία Κασελάκη, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου, της Τράπεζας Πειραιώς μιλάει στο Banker’s review για το πρόγραμμα «Sabbatical» που πρόσφατα υλοποίησε η τράπεζα.

Η οικονομική συγκυρία που διανύουμε και οι πιο απαιτητικές συνθήκες που διαμορφώνονται, αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο την ανάγκη για δημιουργικές λύσεις και ισορροπημένες απαντήσεις στις προκλήσεις που αναδύονται, ώστε η επιχειρηματική δράση να προάγει παράλληλα την αειφόρο ανάπτυξη.

Ηδη με τα πρώτα σημάδια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η Τράπεζα Πειραιώς εστιάζοντας ιδιαίτερα στον πυλώνα της Κοινωνίας, σχεδίασε και υλοποίησε δράσεις με στόχο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας σε σχέση με τους επιχειρηματικούς πελάτες της.

Εστιάζοντας παράλληλα στο εσωτερικό του οργανισμού, η Τράπεζα Πειραιώς, συνεπής στη φιλοσοφία της και στη δέσμευσή της στην εταιρική και κοινωνική της ευθύνη, επιδιώκει την υλοποίηση των στρατηγικών της στόχων διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον και την ευαισθησία της προς τους εργαζομένους της.

Sabbatical
Στην κατεύθυνση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε στα τέλη Νοεμβρίου του 2010 το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Χρηματοδότησης Μακροχρόνιας Αδειας Sabbatical», αγκαλιάζοντας τις διαφορετικές ανάγκες των εργαζομένων και ισορροπώντας παράλληλα το όφελος που προκύπτει για τον οργανισμό μέσα από την αποτελεσματική διαχείριση των λειτουργικών αναγκών του.

Το πρόγραμμα, που στέφθηκε με επιτυχία με βάση τους στόχους που αρχικά είχαν τεθεί, ήδη αξιοποιείται από 121 εργαζομένους του Ομίλου την Ελλάδα εξασφαλίζοντας παράλληλα 6,5 εκ. ευρώ για τον οργανισμό για την περίοδο 2011-2014.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αξιοποιείται σε ποσοστό 87% από γυναίκες και 23% από άνδρες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δώσουν χρόνο και ενέργεια, απέχοντας από την εργασία για διάστημα από ένα έως και τρία χρόνια, προκειμένου να αφιερώσουν χρόνο στη φροντίδα παιδιών και ηλικιωμένων κι επίσης να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους αναφορικά με την μετεκπαίδευσή τους.

Ολα αυτά διατηρώντας έως και το 50% του μισθού τους, τα προνόμια που ήδη έχουν κι εξασφαλίζοντας την επιστροφή τους στην Τράπεζα ή την εταιρεία μετά τη λήξη της άδειας!

Στις χώρες παρουσίας του Ομίλου στο εξωτερικό, το πρόγραμμα «Χρηματοδότησης Μακροχρόνιας Αδειας Sabbatical» θα προσαρμοσθεί στις ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες του οργανισμού και εργαζομένων προσφέροντας αξία και λειτουργώντας ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο ευρύτερο πλαίσιο των πρακτικών διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

Επιδιώκοντας να διατηρηθεί η επαφή με τον οργανισμό και να διασφαλισθεί η ομαλή προσαρμογή αυτών των εργαζομένων όταν θα επιστρέψουν στην εργασία τους, ήδη επεξεργαζόμαστε το υποστηρικτικό πλαίσιο που θα εστιάζει τόσο στην εκπαίδευση όσο και στη συμβουλευτική καθοδήγηση τους σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του sabbatical.

Δέσμευση αξίας
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Χρηματοδότησης Μακροχρόνιας Αδειας Sabbatical» εντάσσεται στις συνολικές δράσεις και προγράμματα που παρέχει η Τράπεζα Πειραιώς για την υποστήριξη της υγείας και ευεξίας των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η φροντίδα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των εργαζομένων γίνεται πράξη καθημερινά και συστηματικά μέσα από την εστιασμένη εκπαίδευση και ανάπτυξη, τις κοινωνικές παροχές και τα εξειδικευμένα προγράμματα υποστήριξης εργαζομένων.

Η συνέπεια αυτή του οργανισμού αποτιμήθηκε θετικά από τους ίδιους τους εργαζόμενους στην Ερευνα ικανοποίησης εργαζομένων (2010) όπου το ποσοστό δέσμευσης των εργαζομένων διατηρήθηκε στο 77% για τον Ομιλο στην Ελλάδα.

Συγκριτικά με την προηγούμενη έρευνα ικανοποίησης (2008) σημειώθηκε σημαντική αύξηση 7% στο βαθμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι βιώνουν το πραγματικό ενδιαφέρον του οργανισμού για την υγεία και ευεξία τους (77% ικανοποίηση) διατηρώντας παράλληλα εξαιρετικά σημαντικό συγκριτικό προβάδισμα από διεθνείς διακεκριμένους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς αλλά και από την αγορά της Ελλάδας.

Στις ιδιαίτερες συγκυρίες που βιώνουμε και στις υψηλές απαιτήσεις των καιρών, η δέσμευση αυτή των εργαζομένων λειτουργεί καταλυτικά και εξασφαλίζει την υλοποίηση των στρατηγικών στόχων και του οράματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Banker's Review (T. 020)

Έχετε άποψη;
Ο σχολιασμός των άρθρων προϋποθέτει την Είσοδο σας στο Banker's Review Online.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε ακόμη...

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σήμερα

Αυτοί που διάβασαν αυτό διάβασαν επίσης

Τα πιο δημοφιλή Topics

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε αυτήν την ενότητα

Οι πιο δημοφιλείς ειδήσεις σε άλλες ενότητες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Συνεντεύξεις / Πρόσωπα

 
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Topics

Συγχωνεύσεις και εξαγορές

Private banking

Πιστωτική κρίση

Credit Risk management

Enterprise risk management

Best work place

Multichannel Strategy

Innovation

International Banking

Outsourcing

©2021 Boussias Communications, all rights reserved. Κλεισθένους 338, 153 44 Γέρακας, info@boussias.com, Τ:210 6617777, F:210 6617778